Frågor och svar om LPG behandlingar

Vad är LPG Endermologie?

Endermologie är en unik patenterad massagemetod vilken bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdränage. Massagen utförs med hjälp av en maskin som med en vacuumsug masserar hela kroppen. Detta medför ökad blodcirkulation och syretillförseln förbättras till kroppens celler, samt att ämnesomsättningen ökar och därmed också kroppens fettförbränning.

Endermologie förbättrar lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare förs ut ur kroppen. Behandlingen skulpterar kroppen och ger synbara resultat såsom förbättrad hudstruktur, uppstramning av huden, reducering av celluliter samt att fettvävnaden minskar!

Hur många Endermologiebehandlingar behövs?

Efter 5–6 behandlingar ses oftast ett resultat. Men 10–14 behandlingar är det vanligaste för ett optimalt resultat. Efter Liposkulptur/fettsugning brukar dock 4–5 behandlingar under en månads tid räcka.

Försvinner verkligen mina celluliter?

Endermologie är idag den enda behandling som kan reducera celluliter och ge spänstigare hud med goda resultat. Flera av världens ledande plastikkirurger rapporterar detta.

Hur ofta skall man gå på behandling?

I början går man 2 ggr/vecka, och därefter räcker det med 1 (ev 2) gång/vecka. Som underhållsbehandling går många 1–2 ggr/mån.

Behandlas bara ”mina problemområden”?

Man fokuserar naturligtvis på problemområdena, men resten av kroppen behandlas också för att stimulera den allmänna cirkulationen och lymfdräneringen.

  Hur länge ”håller” resultatet av LPG Endermologie?

  Flera månader ibland upp till flera år om underhållsbehandlingen fortsätter. Ålder, livsstil, kost och hormonella betingelser påverkar naturligtvis resultatet. (Med 1 gång/månad förbättrar man dessutom sina resultat)

  Vad är skillnaden mellan Endermologie och fettsugning?

  Endermologie är till skillnad från liposkulptur/fettsugning en metod som inte penetrerar (går igenom) huden. Liposkulptur/fettsugning är en operativ behandling med permanent reducering av fettvävnaden. Många patienter börjar med Endermologie behandling och väljer senare att komplettera med liposkulptur/fettsugning. En tvåstegsbehandling ger det bästa resultatet.

  Hur lång tid bör det gå efter en fettsugning innan man kan få Endermologie behandling?

  Efter ca 6 veckor brukar det vara lagom att börja med behandling. Rådgör alltid med din behandlande doktor.

  Hur upplever man behandlingen? Gör det ont?

  Känslan kan liknas vid djupgående massage. De allra flesta upplever det mycket behagligt. Behandlingen anpassas efter dig och styrkan ställs in individuellt.

  Hur känns det efteråt?

  De flesta patienter känner sig avslappnade och många får en energikick efteråt. Man skall tänka på att dricka minst 2 l. vatten/dag under tiden man får behandling, eftersom lymfsystemet i kroppen är stimulerat och utsöndringen kanske går något snabbare än normalt.

  Kan man behandlas med Endermplogie om man är gravid?

  Nej, den kraftiga massagen sätter igång kroppen och är inte att rekommendera vid graviditet.

Läs mer om LPG